.

Quality Assurance in een Mendix omgeving

Door Gerben de Wit

Op dinsdag 16 mei aanstaande staan we op het podium van de Mendix Meetup XL. Wil je meer weten over Quality Assurance in een Mendix omgeving? Meld je dan snel aan!

Natuurlijk vinden we het fantastisch dat we daar onze ervaringen over dit onderwerp kunnen delen. Het onderwerp van ons verhaal is ‘development velocity meets software quality’; over de toegevoegde waarde van testen en testtooling bij de inzet van model-driven development in DevOps.

Snelheid ten koste van kwaliteit?

De markt vraagt om een steeds snellere time to market van je producten. De snelheid in je projecten moet omhoog. DevOps = snelheid en lijkt hiermee DE oplossing om de velocity te bereiken. Maar dit geeft ook nieuwe uitdagingen op het gebied van softwarekwaliteit. Zie Gartner’s bimodal IT model. Deze geeft aan dat het kiezen van Velocity ten koste gaat van Quality. Hoe ga je daar mee om?

Uitdagingen bij Model-Driven Development

Model-Driven Development levert een enorme flexibiliteit. Door bijvoorbeeld de mogelijkheid om non-developers in te zetten. Dit ‘DIY’ dwingt je goed na te denken en keuzes te maken op het gebied van softwarekwaliteit. Wat moet je doen?

Kwaliteitsdenken en tooling

Kwaliteitsdenken en tooling vergroten snelheid, flexibiliteit en kwaliteit. We geven je een duwtje in de goede richting.

Meld je aan!

De Mendix Meetup XL wordt georganiseerd door Mansystems en vindt plaats op dinsdag 16 mei, om 18.00 uur in The colour Kitchen in Utrecht.

Er is een hapje en een drankje voor de start. En achteraf is er een Q&A sessie met drankjes en snacks. Red je het niet op tijd? Geen probleem, je kunt op elk moment binnenkomen. Parkeren is gratis.

Ga hieronder naar het volledige programma en de mogelijkheid om je aan te melden.

Meld je hier aan

Gerelateerde tags

Klik op een tag om meer artikelen over het betreffende onderwerp te vinden.

Foto Gerben de Wit accountmanager SYSQA

Vraag het Gerben

  • Wil je iets weten over deze Meetup? Of over het onderwerp?
  • Foto Gerben de Wit accountmanager SYSQA
    Stuur me hieronder een berichtje, dan neem ik contact met je op. Bellen met 088 - 028 08 99 kan natuurlijk ook.

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!