.

Wat doet SYSQA? Even concreet...

Bij de ontwikkeling en implementatie van IT komt nogal wat kijken. Heb je de benodigde kennis van systeemontwikkeling niet in huis? Dan schakel je een software leverancier in. Maar ben je je ervan bewust dat het verstandig is om er direct vanaf het begin ook al een onafhankelijke kwaliteitsbewaker bij te betrekken? Een partij die er voor zorgt dat je IT de toegevoegde waarde levert die je voor ogen hebt?

Quality Assurance (QA): kwaliteitszorg in IT

Wie software ontwikkelt, maakt fouten. “Dat is niet een probleem, het is een feit waarmee je moet leren omgaan. Hoe sneller je de fout vindt, hoe sneller, beter en goedkoper je kunt bijsturen,” zegt Cornell Heutink, algemeen directeur bij SYSQA. “Je wilt de ideale weg naar je doel blijven volgen. Wijk je ervan af, dan stapel je al snel fout op fout, met als gevolg dat de herstelkosten steeds hoger worden. Bewaak je de kwaliteit van de gehele weg, dan kun je continu blijven bijsturen naar je doel. Je ziet dan bovendien sneller of je je doel wellicht moet bijstellen. Dat is Quality Assurance volgens SYSQA. We beginnen daarom het liefst met het goed opstellen of valideren van je business case en de eisen die je stelt.”

Betere grip op je businesscontinuïteit

Bert Hogemans is bij SYSQA verantwoordelijk voor strategie en beleid. Bert: “SYSQA detacheert Quality Assurance professionals. Zij bewaken en borgen de kwaliteit van IT en alle processen er omheen. Niet met oogkleppen op, maar met het realiseren van businessdoelstellingen en de plaats van IT in haar omgeving voor ogen. Het is hun passie om hun expertise op het gebied van bijvoorbeeld requirements, testen of regievoering toe te passen op alle boeiende ontwikkelingen waarmee we elke dag te maken hebben.” Bert vervolgt: “Onze collega’s onderscheiden zich in de markt door hun toepasbare expertise, enthousiasme en sterk uiteenlopende achtergronden. Dat laatste stelt hen in staat een case op verrassende wijze te benaderen, wat maakt dat onze tas met oplossingen net even groter, praktischer en creatiever is.”

“De ontwikkelingen in de digitale wereld gaan heel snel,” vult Cornell aan. “Ook met betrekking tot Security, Big Data en Internet of Things hebben we de benodigde kennis in huis. We verliezen ons er echter niet in. We blijven een overkoepelende kwaliteitsbewaker die businesscontinuïteit waarborgt. We kijken naar wat onze klanten ten aanzien van de ontwikkelingen verwacht, en geven dan adviezen over waar we vinden dat de aandacht naar uit moet zou moeten gaan. Dit betreft overigens niet alleen Security, IoT of Big Data, maar alle ontwikkelingen die invloed hebben op de digitale wereld.”

Kan de opdrachtgever dat niet zelf?

Kwaliteit in IT bewaken is een kwestie van logisch en analytisch nadenken. Waarom kan een opdrachtgever dit niet zelf? “Onze klanten zijn zo nauw bij hun interne processen betrokken dat zij vaak niet goed kunnen uitzoomen, weten Cornell en Bert. “Bij het kiezen van oplossingen kan dat als een blinde vlek werken. SYSQA zorgt dat je de IT krijgt die je nodig hebt. Ook dat deel waarvan je je nog niet bewust was. En zonder dat die onnodige risico’s met zich meebrengt.”

“Niemand kan alles zelf”, vult Bert aan. “We leveren advies en diensten ten aanzien van alle kwaliteitsaspecten en over de volle breedte van het IT. Van cybersecurity en social engineering in de industriële automatisering tot agile app-development in lean startups. Voor een deel van dat spectrum werken we samen met partners. Haken we partijen aan, dan zijn het partijen die op dezelfde manier werken en denken als wij. We moeten wel op dezelfde golflengte zitten”, zegt Bert. “Want de businessdoelstellingen van onze klanten staan voorop, daar willen we van betekenis zijn.”

Gerelateerde tags

Klik op een tag om meer artikelen over het betreffende onderwerp te vinden.

Foto Jurriën Kuijpers SYSQA IT Quality Assurance

Vraag het Jurriën

  • Wil je weten wat we specifiek voor jouw organisatie kunnen doen? Heb je een vraagstuk?
  • Avatar Jurriën Kuijpers SYSQA IT Quality Assurance
    Nodig ons uit om hierover te praten. Hieronder kan je een berichtje achterlaten, maar bellen kan natuurlijk ook op nummer 088 - 028 08 99.

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!