.

Hoe begin ik met Testautomatisering?

Antwoord op een veelgestelde vraag op het gebied van Requirements en Procesanalyse in IT.

Je begint met het bepalen van de aanpak voor testautomatisering. Daarbij is het handig om de testautomatiseringspiramide te gebruiken. Het uitgangspunt van dit concept, dat is ontwikkeld door Mike Cohn, is dat testen kan gebeuren op verschillende niveaus. Voor elk niveau kan de keuze worden gemaakt om te automatiseren en in welke mate. Het idee hierbij is dat hoe lager op de piramide je zit, hoe meer inspanning er moet plaatst vinden.

Hoe lager in de piramide, hoe eenvoudiger (en dus goedkoper) het is om deze tests te ontwikkelen en te onderhouden. Wanneer je al je resources inzet op bijvoorbeeld geautomatiseerde Userinterface testen zal dit uiteindelijk niet leiden tot het hoogst haalbare rendement.

Hoe lager in de piramide, hoe eenvoudiger (en dus goedkoper) het is om deze tests te ontwikkelen en te onderhouden. Het is dan ook belangrijk om je continu af te vragen wat de meest efficiënte manier is om een bepaalde test uit te voeren.

API / Integratietesten en User Interface (UI) Testen

De laag die na het Unittesten de meeste inspanning nodig heeft is de service laag waarin het API / Integratietesten plaatsvindt. Als laatste volgt pas het automatiseren van de UI Testen.

Veelgestelde vragen over Testautomatisering en Test Tools

Wil je meer weten? Lees dan het volgende artikel eens:

Casper van Koppenhagen SYSQA Testautomatisering

Vraag het Casper

  • Dit is een 'levend' onderdeel op onze website. Heb je een vraag waarop het antwoord er niet tussen staat? Laat het me hieronder dan even weten.
  • Casper van Koppenhagen SYSQA Testautomatisering
    Wil je sneller een antwoord? Bel ons dan even op 088 - 028 08 99!

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!