.

Scrum en samenwerken met veel mensen of teams, hoe gaat dat?

Antwoord op een veelgestelde vraag op het gebied van Agile en Scrum werken.

Je herkent het misschien wel… teams die ondertussen uit 15 personen bestaan en een Daily Scrum die nooit korter is dan een half uur. Wellicht wordt het dan tijd om de teams op te delen, met meerdere teams te gaan werken en na te denken over het schalen van Scrum. Hier zijn verschillende schalingsmodellen voor te gebruiken. Samenwerking en onderlinge afhankelijkheden worden dan extra belangrijk. Per organisatie is de situatie anders, het is belangrijk om te bekijken welk schalingsmodel dan het beste werkt.

Wij vinden dat je niet per definitie een schalingsmodel in zijn totaliteit hoeft te implementeren. We bekijken samen met je welke behoeftes, risico’s en moeilijkheden/problemen er zijn. Vervolgens gebruiken we verschillende schalingsmodellen als inspiratie om te bepalen wat hierbij het beste kan helpen. De stelregel: ‘maakt <dit> invoeren het complexer of simpeler?‘ komt hier zeker van pas.

Het invoeren van een Scrum-of-Scrums zou bijvoorbeeld een goede eerste stap zijn om meer transparantie met betrekking tot afhankelijkheden te verkrijgen en de samenwerking tussen teams te bevorderen.

Voorbeelden van schalingsmodellen zijn:

Terug naar veelgestelde vragen over QA in IT
Afbeelding Esther Vogelaar van der Meer SYSQA Agile en Scrum

Vraag het Esther

  • Dit is een 'levend' onderdeel op onze website. Heb je een vraag waarop het antwoord er niet tussen staat? Laat het me hieronder dan even weten.
  • Afbeelding Esther Vogelaar van der Meer SYSQA Agile en Scrum
    Wil je sneller een antwoord? Bel ons dan even op 088 - 028 08 99!

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!