.

Scrum, gaat kwaliteit dan niet ten koste van snelheid?

Antwoord op een veelgestelde vraag op het gebied van Agile en Scrum werken.

Kwaliteit wordt binnen het Scrum framework weinig benoemd, juist omdat het de kern van dit framework is. Elk lid van een ontwikkelingsteam dat Scrum werkt is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het product en heeft dezelfde verantwoordelijkheid, ongeacht zijn of haar specialisatie. Uiteindelijk draait het om de maximalisatie van waarde voor de gebruiker en hoe kan de gebruiker tevreden zijn wanneer de kwaliteit te wensen overlaat?

Daarnaast heeft een team de verantwoordelijkheid om continu te leren en te verbeteren. Daardoor zal het effectiever worden en versnellen. Wanneer de kwaliteit onvoldoende aandacht krijgt zal het team relatief veel tijd besteden aan het ‘blussen van brandjes’ en is het moeilijker die versnelling te maken.

Als team moet je sterk in je schoenen staan als de Product Owner, of de organisatie, korte termijn keuzes verwacht die ten koste gaan van de kwaliteit. Dan moet je inzicht geven in wat de effecten en risico’s van deze keuzes zijn. Dat is onze kracht.

Terug naar veelgestelde vragen over QA in IT
Afbeelding Esther Vogelaar van der Meer SYSQA Agile en Scrum

Vraag het Esther

  • Dit is een 'levend' onderdeel op onze website. Heb je een vraag waarop het antwoord er niet tussen staat? Laat het me hieronder dan even weten.
  • Afbeelding Esther Vogelaar van der Meer SYSQA Agile en Scrum
    Wil je sneller een antwoord? Bel ons dan even op 088 - 028 08 99!

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!