.

Waarom is het testen van je IT systemen belangrijk?

Antwoord op een veelgestelde vraag op het gebied van Testen en Testmanagement in IT.

Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van het IT systeem. En te kunnen bepalen of het product dat je krijgt ook datgene is wat je wilt hebben. Daarnaast geeft testen inzicht in de risico’s bij ingebruikname en laat het zien waar verbeteringen kunnen plaatsvinden.

Nog te vaak zien we dat er software wordt opgeleverd die niet voldoet aan de behoeften van de gebruikers of die nog belangrijke fouten bevat. Fouten die na ingebruikname van de software worden geconstateerd zijn vele malen duurder om te herstellen dan fouten in de ontwikkelfase. Door middel van goed testen kunnen fouten vroegtijdig worden geconstateerd. Daardoor kunnen een hoop onnodige kosten kunnen voorkomen, en een hoop frustraties. Software moet namelijk een oplossing zijn! Improving your digital world, noemen we dat.

Lees ook:

Artikelen over Testen en Testmanagement
Thomas Wattel SYSQA Testen en Testmanagement

Vraag het Thomas

  • Dit is een 'levend' onderdeel op onze website. Heb je een vraag waarop het antwoord er niet tussen staat? Laat het me hieronder dan even weten.
  • Thomas Wattel SYSQA Testen en Testmanagement
    Wil je sneller een antwoord? Bel ons dan even op 088 - 028 08 99!

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!