.

Wanneer en waar begin ik met het opstellen van requirements in mijn IT project?

Antwoord op een veelgestelde vraag op het gebied van Requirements en Procesanalyse in IT.

Tijdens het opstellen van het projectplan breng je doelen en business requirements in kaart. Op dat moment start je requirementsmanagementproces al. De doelen en business requirements dienen met de juiste diepgang te worden opgesteld. Met vrijheid voor verdere invulling, maar ook met duidelijkheid omtrent wat de business wil bereiken met het project. En uiteraard moeten ze zijn gevalideerd bij alle stakeholders.

Vervolgens worden gebruikers requirements en later systeem requirements opgesteld. Bij deze beide stappen is het belangrijk de inrichting en mate van detail goed af te stemmen op de behoefte van het project. Naast functionele requirements worden ook de kwaliteits requirements en beperkingen vastgelegd. Tracering is hierbij belangrijk en dient van onder naar boven mogelijk te zijn. Immers: waarom ontwikkel je een stuk functionaliteit als het niet bijdraagt aan het behalen van (een van de) doelen van het project?

Terug naar veelgestelde vragen over QA in IT
Afbeelding Willem Boshuis SYSQA Requirements Engineering

Vraag het Willem

  • Dit is een 'levend' onderdeel op onze website. Heb je een vraag waarop het antwoord er niet tussen staat? Laat het me hieronder dan even weten.
  • Afbeelding Willem Boshuis SYSQA Requirements Engineering
    Wil je sneller een antwoord? Bel ons dan even op 088 - 028 08 99!

Updates ontvangen?

Regelmatig versturen we een overzicht van de nieuwste en meest relevante artikelen op deze website. Ontvang ze ook in je mailbox!